Home K Alternatoren

Uw specialist in alternatoren voor verschillende toepassingen

Hebt u een alternator nodig om uw toepassingen van elektriciteit te voorzien? Bij Lambregt kunt u terecht voor een breed aanbod aan alternatoren voor verschillende applicaties. We staan voor u klaar met advies over onze producten zodat u de juiste keuze kunt maken.

Hoe werkt een alternator?

Een alternator of generator doet het tegenovergestelde van een elektromotor. Hij zet mechanische energie om in elektrische energie en werkt dus volgens het principe van een dynamo. De draaiende beweging van de as genereert elektriciteit via elektromagneten. Een typische toepassing van een alternator is een stroomgroep. Deze machine, aangedreven door een verbrandingsmotor, brengt de alternator in beweging. De alternator creëert zo een magnetisch veld waardoor elektriciteit wordt opgewekt. Die elektriciteit kan dan gebruikt worden om machines van stroom te voorzien.

Types

Industriële alternatoren

Industriële alternatoren zijn ontwikkeld om te voldoen aan de technische specificaties van complexe en grote machines. Deze generatoren zijn uitgerust met een roterende spoel en een vaste spoel met schuine gleuven. De ECO- en ECP-series van Mecc Alte zijn beschikbaar zowel enkel gelagerd als dubbel gelagerd met dubbele steun.

400Hz-alternatoren

De 400Hz-alternatoren zijn speciaal ontworpen voor de luchtvaartindustrie. Ze worden vooral ingezet in de grondafhandeling op luchthavens. Verder worden ze ook gebruikt in het leger en in de telecommunicatiesector. 400Hz-alternatoren zijn voorzien van een vaste spoel met schuine gleuven en een roterende spoel.

Draagbare alternatoren

Draagbare alternatoren zijn minder krachtig dan vaste alternatoren, maar ze zijn wel heel flexibel. Ze kunnen makkelijk gemonteerd en gedemonteerd worden en zijn geschikt voor een brede waaier aan toepassingen. Draagbare alternatoren kunnen eenfasig of driefasig zijn, afhankelijk van de toepassing.

NPE Space Saver

De NPE Space Savers van Mecc Alte zijn speciaal ontworpen om plaats te besparen. Het zijn de meest compacte alternatoren, ideaal voor omgevingen waar weinig ruimte is.

Alternatoren voor elke sector

Bij Lambregt vindt u alternatoren voor verschillende sectoren en toepassingen.

Landbouw

In de landbouwsector zijn generatoren van groot belang. Er is een constante nood aan energie, dus het is belangrijk om een alternatief te hebben bij een stroompanne. Aftakas-generatoren of PTO-generatoren bieden een uitstekende oplossing doordat ze aangedreven worden door een tractor. Deze soort generator is beschikbaar tot 85 kVA.

Marine


Alternatoren voor de scheepsbouw zijn aangepast aan de omstandigheden op zee. Ze worden beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals zout zeewater. Die bescherming gebeurt onder andere door een aangepaste marinecoating (TOTAL+) die de koperen windingen beschut tegen vervuiling. Bovendien zijn generatoren voor schepen heel compact en licht en vragen ze weinig onderhoud. Alternatoren voor de marinesector zijn beschikbaar tot 2 500 kVA.

Rails


Ook in de treinsector wordt gebruik gemaakt van alternatoren. Die wekken energie op om de wagons te verlichten en te verwarmen. Daarnaast voorzien ze treinreizigers van elektriciteit om hun gsm of laptop op te laden. Rail-generatoren zijn verkrijgbaar tot 3 000 kVA.

Luchtvaart


In de luchtvaartsector past men 400Hz-alternatoren toe. Die hebben een hoog performanceniveau en zijn onderhoudsvriendelijk. Net als generatoren voor de zeevaart zijn deze alternatoren compact en licht. 400Hz-alternatoren voldoen aan alle strenge eisen van de luchtvaartindustrie.

Alternatoren van Mecc Alte

Lambregt is sinds 1998 het enige en officiële verkoop- en servicepunt van Mecc Alte-generatoren in België. Mecc Alte heeft een breed aanbod aan alternatoren in verschillende uitvoeringen. Het is een vooruitstrevend bedrijf dat blijft innoveren op technologisch vlak. Met het uitgebreide gamma dat wij bij Lambregt bieden, stellen we elke klant tevreden. U kunt bij ons ook steeds terecht voor hulp of advies. Een vraag of probleem? Bel of mail ons.

Andere merken

Lambregt verkoopt niet enkel alternatoren van Mecc Alte, maar heeft ook andere merken in het gamma. Zo vindt u steeds een gepaste oplossing die aansluit bij uw noden. U vindt bij ons generatoren van de gerenommeerde merken Leroy-Somer, Marelli, Linz Electric en Stamford. Contacteer ons voor advies over onze producten en merken.

Onderdelen

Hebt u geen volledige nieuwe alternator nodig, maar slechts een component? Bij Lambregt verkopen we ook alle onderdelen van Mecc Alte-generatoren apart. U kunt bij ons terecht voor regelaars en sturingen zoals de UVR-6, SR-7, DER en DSR.

Herwikkelen

Is uw alternator of generator kapot en hebt u snel een nieuwe nodig? Dan kunnen lange levertijden een lastig gegeven zijn. Daarom kunt u uw alternator bij ons laten herwikkelen. We onderzoeken wat het probleem is en herstellen uw alternator zodat hij weer perfect werkt. We willen u steeds een complete service aanbieden en daarom stralen en lakken we de behuizing van uw alternator in onze lakkerij. Zo krijgt u van ons een alternator die er zo goed als nieuw uitziet.

Fieldservice

Onze klanten kunnen steeds bij ons terecht. Een goede dienstverlening is belangrijk en daarom bieden we fieldservices aan. U kunt ervoor kiezen om uw alternator zelf te installeren of om hem door ons te laten plaatsen. We werken heel precies en zorgen dat uw generator perfect is aangesloten. Verder kunt u ook op ons rekenen bij problemen met uw elektromotor of machine. We voeren trillingsanalyses uit, lijnen uw motor en machine uit en balanceren uw machines.

Bestel uw alternator bij Lambregt

U rekent steeds op een snelle service met het beste advies.