Home K Zandstralen

Zandstralen

U kan vrijwel alles laten stralen. Staal, ijzer, inox, koper, brons, hout, glas, …

Machines, pompen, oldtimers, veiligheidstrappen, balustrades, chassis van vrachtwagens, … Vroeg of laat gaat de verflaag verweren en het materiaal roesten. Als gespecialiseerd straalbedrijf zoeken wij voor elk materiaal het gepaste straalmedium, al naargelang uw wensen. Wil u een ruwer, dan wel een fijner oppervlak, dan passen wij onze methode aan tot een minimale ruwheid van SA 2 ½. Voor zware industriële toepassingen stralen wij met staalgrit en korundkorrels.

Fijn plaatwerk, RVS en hout wordt dan weer met soda gestraald. Ideaal voor zeer fragiele en dunne materialen zoals bv carrosserieplaatwerk, fijne inox,… Zelfs fijne meubels in hout worden schadeloos gestraald. Oude carrosserieën worden van hun historische laklaag ontdaan en vormen een ideale basis om verder op hoog niveau te restaureren.

Ons machinepark

We investeerden in een nieuwe bedrijfshal met nieuwe straal- en lakcabines. Een combi straalhal van 10×5 meter voor zowel straalgrit als korund én een aparte straalhal van 6.5×4 meter speciaal voor het behandelen van RVS onderdelen met de ZIRBLAST® keramische parels.

Heeft u een leuk project, een oude kast die u een nieuwe leven wil inblazen, een antieke lantaarn, hekwerk, oude werktuigen, kortom je kan het zo gek niet bedenken, er is heel veel dat gestraald kan worden en er weer als nieuw uitziet.