Home K Elektromotoren

Elektromotor kopen? Lambregt geeft u het beste advies

Wilt u een elektromotor kopen voor uw nieuwe machine? Of hebt u een nieuwe motor nodig ter vervanging van een oude elektromotor? Bij Lambregt bent u aan het juiste adres. We bieden een breed gamma aan elektromotoren voor al uw machines en toepassingen. Zo garanderen we u steeds de beste kwaliteit én prijs.

Hoe werkt een elektromotor?

Elektromotoren zijn motoren die elektrische energie omzetten in mechanische energie om machines aan te drijven. Een elektromotor werkt met elektromagneten die elkaar aantrekken en afstoten waardoor een draaiende beweging ontstaat. Die roterende beweging zet de gekoppelde machine in werking.

Soorten elektromotoren

Elektromotoren bestaan in verschillende soorten en types. Welk type u kiest hangt af van verschillende factoren zoals de machine, de beschikbare ruimte en de omgeving waarin de machine en de motor staan. Als u niet weet welke motor u nodig hebt, helpt Lambregt u de juiste keuze te maken. We staan voor u klaar met professioneel advies en bieden u steeds de beste oplossing voor uw probleem of vraag.

AC-motoren

AC-motoren of wisselstroommotoren werken op wisselstroom en zijn efficiënt en duurzaam. Meestal worden ze gekozen omdat ze enorm krachtig en flexibel zijn. AC-motoren kunnen zowel 1-fasig als 3-fasig zijn. 3-fasige motoren zijn aangeraden in de industrie omwille van hun krachtige werking.

DC-motoren

DC-motoren of gelijkstroommotoren werken op gelijkstroom en draaien daardoor heel snel. Deze kleine modellen zijn snel en makkelijk te monteren en zijn beschikbaar in verschillende voltages. Gelijkstroommotoren worden vooral gebuikt in huishoudelijke toepassingen, maar ook in industriële machines waar een zeer hoog vermogen en koppel nodig is, worden DC-motoren geïmplementeerd.

Trommelmotoren

Trommelmotoren zijn speciaal ontwikkeld om transportbanden aan te drijven. In tegenstelling tot AC-motoren en DC-motoren zijn trommelmotoren heel compact omdat alle componenten zich in de trommel bevinden. Procon trommelmotoren zijn een type elektromotoren dat geen olie bevat waardoor ze zeer geschikt zijn voor de voedingsindustrie.

ATEX-motoren

ATEX-motoren zijn speciaal ontworpen voor explosiegevoelige omgevingen. Machines worden het best aangedreven met een ATEX-motor als ze zich in ruimtes met ontploffingsgevaar bevinden. De ATEX-motor voorkomt explosies wanneer de motor faalt.

Toepassingen

Elektromotoren worden in veel toepassingen gebruikt. Denk aan wasmachines, boormachines, ventilatoren, auto’s, elektrische deuren, kuismachines, liften … Bij Lambregt werken we vooral voor industriële toepassingen zoals transportbanden, grote machines, kranen, liften, compressoren, zware voertuigen en pompen. Om die grote machines aan te drijven is meestal een 3-fasige motor nodig omdat die krachtiger is dan een 1-fasige motor.

Merken

Wij hebben een groot aanbod aan elektromotoren van verschillende merken. We stockeren onder andere ABB-motoren, Siemens-motoren, AEG-motoren, Techtop-motoren en Leroy-Somer-motoren. We beperken ons echter niet tot de opgesomde merken, ook andere merken elektromotoren zijn bij ons verkrijgbaar. Omdat we merkonafhankelijk werken, kan iedereen bij ons terecht en bieden we steeds het beste product.

Herwikkelen

Hebt u snel een nieuwe elektromotor nodig en hebt u geen tijd om te wachten op lange levertijden? Dan is herwikkelen de ideale oplossing. Zo zorgen we ervoor dat uw machines zo snel mogelijk weer operationeel zijn en dat u uw activiteiten verder kunt zetten.

Bij Lambregt herwikkelen we elk type elektromotor. U brengt uw kapotte motor binnen, wij herwikkelen hem en zorgen dat hij weer perfect werkt. Bovendien stralen en lakken we de behuizing zodat uw motor er weer als nieuw uitziet.

Door uw kapotte elektromotor te herwikkelen, verlengt u de levensduur ervan en hoeft u niet te wachten op een nieuwe motor.

Motoronderdelen en toebehoren

Motoronderdelen

U koopt bij ons niet enkel volledige elektromotoren, maar ook motoronderdelen. Moeten de lagers van uw motor vervangen worden? Dan kunt u die bij ons bestellen. Verder kunt u bij ons terecht voor dichtingen en koppelingen. Wanneer we uw elektromotor herwikkelen, bekijken we ook steeds of er onderdelen vervangen moeten worden.

Frequentiesturingen

Wenst u de snelheid van uw motor aan te passen zodat uw motor beter is afgestemd op uw machine? Dan kunt u opteren voor een frequentieregelaar. Daarmee regelt u het toerental van uw elektromotor voor een lager energieverbruik en een efficiëntere werking.

Motorreductoren

We verkopen en reviseren bij Lambregt ook motorreductoren of reductiekasten om het toerental van uw elektromotor te verlagen en tegelijk het koppel te verhogen. Reductoren van kwaliteitsvolle merken als SEW, NORD, Hydro-Mec en Bonfiglioli zijn snel en vlot leverbaar.

Fieldservice

Bij Lambregt staan we altijd klaar voor onze klanten. We vinden een goede dienstverlening belangrijk en bieden daarom fieldservices aan. Wanneer u een elektromotor bij ons bestelt kunt u die zelf monteren of u kunt ervoor kiezen om hem door ons te laten installeren. We zorgen er dan voor dat de elektromotor en uw machine perfect uitgelijnd zijn dankzij ons nieuwe EasyLaser®-uitlijnapparaat. Verder voeren we trillingsanalyses uit om uw motoren te controleren op eventuele problemen. Tot slot kunt u ook op ons rekenen om uw machines uit te balanceren.

Bestel uw nieuwe elektromotor bij Lambregt

Lambregt geeft advies op maat en garandeert u steeds de beste oplossing.