Home K Overige straaltechnieken

Overige straaltechnieken

Keramisch parelstralen bij Lambregt

Keramische parels ZIRBLAST ® hebben vele voordelen tegenover glasparel. Zo is het in de eerste plaats een recupereerbaar straalmiddel dat ook na gebruik perfect recycleerbaar is. Bij het stralen van RVS onderdelen met keramische parel bereiken we een hygiënische reinheid en een reinigingsniveau gelijkstaand met het elektrolytisch polijsten en chemische nabehandelingen.

Door de homogene vorm wordt ook een perfecte ontstressing aan de lasnaden bereikt, door het shot peening effect. De aparte straalcabine van 6.5×4 meter wordt enkel voor het keramisch parelstralen gebruikt en garandeert u de complete zuiverheid van de parels. De korrel is volledig vrij van ijzer.

Keramische parels

Bij het stralen met de keramische parels heb je een heel groot voordeel ten opzichte van het gewone glasparelstralen. Er zitten geen strepen op de vlakken en er zijn veel minder vingerafdrukken zichtbaar. Het geeft ook een perfecte satijn finish!

Wij stralen ook met Soda, Aluminium oxide, straalgrit en Korund.

De keramisch geparelde oppervlakken zijn goed schoon te maken en dus uiterst geschikt voor RVS producten die een hoge cosmetische waarde moeten hebben bv RVS trappen, liften of infrastructurele werken bv bekleding aan viaducten, verkeersborden. Zeer gegeerd in de voedings- en farmaceutische industrie.