Home K Trommelmotoren

Procon-trommelmotoren voor een vlotte aandrijving

Lambregt is verdeler van Procon-trommelmotoren, de ideale keuze voor de aandrijving van uw transportbanden. Een stille, maar krachtige motor in een compact en onderhoudsvrij design.

Het verschil tussen een trommelmotor en een gewone elektromotor

Een trommelmotor dient net als een gewone elektromotor om machines aan te drijven. Hij zet elektrische energie om in mechanische energie om de machine in gang te zetten. Trommelmotoren zijn speciaal gemaakt om transportbanden aan te drijven. Daarom zijn ze veel compacter dan gewone elektromotoren. Alle componenten bevinden zich in de trommel die goed afgesloten is. Procon-trommelmotoren werken ook niet met olie, waardoor er geen lekken ontstaan.

Procon-trommelmotoren met bekleding

Procon-trommelmotoren kunnen (gedeeltelijk of volledig) bekleed worden met rubber voor een betere grip. In de bekleding kunnen groeven aangebracht worden om een patroon te creëren. Hebt u een specifiek design nodig voor uw toepassing? Bel of mail ons en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.

Types trommelmotoren

Procon Pallet Drive

De Procon Pallet Drive is ideaal om palletbanden aan te drijven. De Pallet Drive heeft een diameter van 89 mm waardoor hij makkelijk te integreren is in een bestaand ontwerp. Deze trommelmotor is beschikbaar in rvs en verzinkt staal.

Tandriemen aandrijven

Tandriemen hebben als voordeel dat er geen slip optreedt. Op de trommelmotor worden tandriemschijven aangebracht die perfect overeenkomen met de tandriemen zodat er een goede grip ontstaat. Het aantal tandriemschijven hangt af van de toepassing.

Sprockets

Positive Drive-banden worden vaak ingezet in de voedingsindustrie omdat ze makkelijk te reinigen zijn. Ze werken met een trommelmotor in rvs in combinatie met een kunststof schakelband die nauw aansluit op de motor.

Borstels

Trommelmotoren kunnen van borstelwalsen of borstellatten voorzien worden voor verschillende toepassingen. Meestal worden ze ingezet om banden of onderdelen te kuisen of om producten egaal te verdelen over een band.

Voordelen van een Procon-trommelmotor

Compact

Procon-trommelmotoren zijn heel compact. Alle componenten zitten in de gesloten trommel verwerkt, wat veel plaats bespaart. Dat maakt trommelmotoren ook heel licht en makkelijk te installeren.

Onderhoudsvrij

Procon-trommelmotoren zijn onderhoudsvrij. Door het gesloten systeem kan er geen vuil of stof in de motor binnendringen. Omdat een trommelmotor niet met olie werkt, moet die ook niet vervangen worden en blijft de motor proper.

Krachtig en stil

Trommelmotoren zijn ondanks hun compacte design wel heel krachtig. Daarnaast zijn ze ook heel stil. Met Procon-trommelmotoren hebt u dus geen geluidshinder.

Energiezuinig

Trommelmotoren werken energiezuinig en leveren een hoog rendement dankzij hun unieke ontwerp.

Hygiënisch

In Procon-trommelmotoren zit geen olie. Er kunnen dus geen olielekken ontstaan die de omgeving vervuilen. Trommelmotoren maken gebruik van een voedingsgekeurd smeermiddel dat in de gesloten trommel zit. Dat maakt het gebruik ervan veilig voor industrieën waar hygiëne belangrijk is. Door het gesloten design is reinigen een makkelijke klus. Procon-trommelmotoren zijn waterdicht, dus afspuiten of grondig reinigen met water vormt geen probleem.

Toepassingen

Trommelmotoren dienen vooral om transportbanden aan te drijven. Ze worden gebruikt in kassasystemen, bagagebanden, verpakkingsinstallaties …  Doordat alle componenten in de trommel zitten, zijn ze heel compact en dus perfect in omgevingen waar niet veel plaats is.

Procon-trommelmotoren zijn speciaal ontwikkeld voor de voedingsindustrie. Hun gladde oppervlak vermijdt de ophoping van vuil en resten, waardoor aan de strenge voedingseisen voldaan kan worden. Bovendien maken trommelmotoren geen gebruik van olie, waardoor ze ook niet lekken, perfect voor de voedingsindustrie dus. Dat betekent dat Procon-trommelmotoren ook ideaal zijn voor de farmaceutische sector, waar hygiëne en veiligheid voorop staan.

Andere merken

Naast Procon-trommelmotoren, verkoopt Lambregt ook trommelmotoren van Rulmeca, Momentum en Interroll. In ons ruime gamma vinden we steeds een gepaste trommelmotor voor uw toepassing

Revisie en onderhoud

Werkt uw trommelmotor niet meer optimaal? Dan is een revisie aangeraden. Bij Lambregt reviseren we uw motor om het probleem te detecteren en doen we wat nodig is om hem weer zo goed mogelijk te laten werken.

Bestel uw Procon-trommelmotor bij Lambregt

Lambregt is specialist in trommelmotoren en geeft u steeds het beste advies om de juiste keuze te maken.