Home K Motorreductoren

Reductiekasten voor alle soorten toepassingen

Wilt u het toerental van uw elektromotor verlagen en het koppel verhogen? Dan is een reductiekast, ook wel motorreductor, de beste oplossing. Bij Lambregt bieden we motorreductoren van verschillende merken aan, voor alle soorten toepassingen. Geen idee welke reductor u nodig hebt? We bekijken de mogelijkheden samen met u en helpen u de juiste keuze te maken.

Wat is een reductiekast?

Een reductiekast of motorreductor bestaat uit een tandwielkast en een elektromotor. Met een motorreductor verlaagt u het toerental en verhoogt u het koppel van uw elektromotor. Motorreductoren worden vaak verward met frequentiesturingen. Er is echter een belangrijk verschil. Frequentiesturingen verhogen of verlagen het toerental van uw motor volgens een elektrisch principe. Bovendien kunnen ze het koppel niet verhogen. Een reductiekast doet dat wel en werkt volgens een mechanisch principe.

Types reductiekasten

Kegelwielreductoren

Kegelwielreductoren zijn heel efficiënt. De tandwielen draaien naar elkaar toe waardoor er minder wrijving ontstaat en het rendement verhoogt. Vooral bij een grote reductie is dit type reductiekast aangeraden.

Toepassingen:

 • transportbanden
 • scheepsbouw
 • verpakkingsinstallaties
 • aandrijving van wielen in voertuigen

Uitvoering:

 • haakse reductor

Wormwielkasten

Wormwielkasten zijn voordeliger om te produceren, wat ze goedkoper maakt in vergelijking met andere reductiekasten. Ze zijn tevens heel betrouwbaar en stil. Bij wormwielkasten is er meer wrijving, waardoor ze minder geschikt zijn voor grote reducties. Daarvoor kiest u beter een kegelwielreductor. Voor kleine reducties werken wormwielkasten wel heel efficiënt.

Toepassingen:

 • roldeuren
 • scheepsbouw
 • transportbanden
 • opwikkelmachines

Uitvoering:

 • haakse reductor

Planetaire tandwielkasten

Planetaire tandwielkasten zijn ideaal voor grote reducties in kleine ruimtes omdat ze zo compact zijn. Toch zijn deze reductiekasten heel krachtig en zeer efficiënt. Ze werken bovendien erg nauwkeurig.

Toepassingen:

 • 3D-printers
 • robots
 • persmachines
 • verpakkingsinstallaties

Uitvoering:

 • haakse reductor
 • rechte reductor

  Reductiekasten voor elke sector

  In welke sector uw bedrijf ook actief is, bij Lambregt vindt u zeker een gepaste motorreductor. We zoeken samen met u naar de beste oplossing voor uw toepassing en zorgen dat de reductiekast aangepast is aan de specificaties van uw machine. Zo houden we in de scheepsbouw rekening met de omstandigheden op zee, bv. zout zeewater. In de farmaceutische en voedingssector werken we met reductiekasten in rvs voor een hygiënisch resultaat. Een speciale aanpassing nodig voor uw toepassing? Contacteer ons en we bekijken samen wat we voor u kunnen doen.

  Herwikkelen

  We verkopen niet alleen nieuwe motorreductoren, maar herstellen ook oude reductiekasten. De levertijd van een nieuwe reductor is soms te lang voor bedrijven die hun productieproces niet kunnen stilleggen. In dat geval is reviseren de ideale oplossing. We herstellen uw reductiekast zo snel mogelijk om de hinder voor uw activiteiten te beperken. U verlengt zo ook de levensduur van uw motorreductor. Wanneer u uw oude reductiekast door ons laat reviseren, krijgt u ze helemaal proper terug. We stralen en lakken de behuizing in onze lakkerij zodat uw reductor er weer zo goed als nieuw uitziet.

  Fieldservice

  Omdat we steeds willen klaarstaan voor onze klanten en hen op de beste manier willen helpen, bieden we een fieldservice aan. Dat houdt in dat u de bestelde producten door ons team kunt laten installeren. We monteren uw reductiekast dan op de gewenste machine en zorgen voor een nauwkeurige aansluiting. Daarnaast lijnen we de motorreductor en machine perfect uit voor een gebalanceerd resultaat. Wanneer uw machines of motoren niet meer optimaal werken, voeren we een trillingsanalyse uit om na te gaan waar het probleem zich bevindt. Daarna gaan we samen met u op zoek naar een gepaste oplossing voor het probleem.

  Een merkonafhankelijk aanbod

  Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben we een uitgebreid aanbod aan producten van verschillende merken. Elk merk heeft zijn eigen specialiteit en daarom werken we merkonafhankelijk. Zo bieden we u steeds het beste product voor uw toepassing of probleem. Enkele van de merken die we verkopen zijn SEW, Nord, Leroy-Somer, Bauer, Motovario, Bonfiglioli …

  Reken op Lambregt voor uw reductiekasten

  Advies nodig over onze reductiekasten?