Home K Herwikkelen en revamping

Laat uw elektromotor reviseren om slijtage te voorkomen

Het is belangrijk om uw elektromotor regelmatig te reviseren om vroegtijdige slijtage of verbranding te voorkomen. Lambregt voert periodieke trillingsanalyses uit om schade snel te detecteren en een revisie in te plannen. We herwikkelen, herstellen en reviseren elektromotoren, alternatoren en pompen van alle merken, ongeacht de leeftijd, staat of netheid van de motor, alternator of pomp. Verbrande motoren of generatoren worden met de grootste precisie herwikkeld en voorzien van nieuwe onderdelen waar nodig.

Elektromotor herwikkelen

Wanneer uw elektromotor of alternator verbrand is door overmatig gebruik, is het niet meteen nodig om een nieuwe te kopen. U kunt uw elektromotor laten reviseren en herwikkelen voor een langere levensduur.

Voordelen van herwikkelen

Uw elektromotor reviseren en herwikkelen is soms een betere optie dan een nieuwe motor bestellen. Vaak gelden lange levertijden wanneer u een nieuwe elektromotor bestelt. Bedrijven die hun productie moeten stilleggen door een kapotte motor hebben niet de tijd om te wachten op die nieuwe motor. In dat geval is herwikkelen de perfecte oplossing. Het gaat veel sneller, waardoor de hinder tot een minimum beperkt wordt.

Herwikkelingsproces

Herwikkelen, ook wel bobineren genoemd, is een bewerking om uw elektromotor een nieuw leven te geven. Bij het herwikkelen worden alle koperen spoelen uit de motor gehaald. Met onze bobineermachine draaien we nieuwe spoelen voor uw elektromotor. Daarna plaatsen we het isolatiekarton en de nieuwe spoelen in de motorgleuven. De spoelen worden vervolgens opgebonden, gevernist en gebakken. Daarna steken we de motor in de opnieuw gelakte behuizing en monteren we de lagers, koppelingen, ventilatoren … Als laatste stap testen we uw motor voor een perfect resultaat. Uw herwikkelde en gereviseerde elektromotor werkt weer optimaal én ziet er als nieuw uit.

Echt vakmanschap

Bij Lambregt kunt u terecht met elk type elektromotor, alternator of pomp van elk merk. We herwikkelen en reviseren alle elektromotoren, ongeacht de staat waarin ze zich bevinden. We zijn niet bang om onze handen vuil te maken, dus we werken ook aan oude motoren uit minder propere omgevingen. Iedereen kan op elk moment bij ons terecht om zijn elektromotor te laten reviseren en bobineren. We herwikkelen uw elektromotor steeds met de grootste precisie. Onze ervaren bobineurs zijn echte experten in hun vak en leveren telkens een perfect resultaat. Daarom komen onze klanten graag bij ons terug wanneer er een probleem is met hun motor.

Elektromotor reviseren

Vóór het herwikkelen gaan we eerst de verbrande elektromotor reviseren. Ook wanneer uw motor niet meer optimaal werkt, hapert of een raar geluid maakt, kunt u uw elektromotor laten reviseren. We onderzoeken wat er mis is met de motor en bekijken welke onderdelen vervangen moeten worden. We verbussen versleten lagerkamers en herstellen ingelopen assen. Door die te vervangen verlengt u de levensduur van uw elektromotor en voorkomt u verbranding en pannes.

Vernieuwen en verkoop van lagers (rollementen)

Vernieuwen en verkoop van mechanische dichtingen

Vernieuwen en verkoop van koolborstels en -houders, op maat gemaakt.

Vernieuwen en verkoop van ventilatoren en bussen voor iedere elektromotor

Vernieuwen en verkoop van start- en bedrijfscondensatoren

Vernieuwen en verkoop van Mecc Alte regelaars of sturingen (UVR-6, SR-7, DER of DSR)

Revamping van machines

Heeft uw machine een aanpassing nodig, bijvoorbeeld om aan nieuwe voorschriften te voldoen? Dan kunt u die door Lambregt laten uitvoeren. Het is meestal niet nodig om een volledig nieuwe machine aan te schaffen. Ombouwen of retrofitten is een voordeligere optie en vaak voldoende om aan de normen te voldoen.

Stralen en lakken

Wanneer we uw elektromotor reviseren of herwikkelen voeren we ook straal- en lakwerken uit op de behuizing. Motoren en pompen staan vaak in omgevingen waar het minder proper is en worden snel vuil. Wij bieden u een totaalservice aan door de behuizing van uw elektromotor of pomp te zandstralen om al het vuil te verwijderen en nadien te lakken. Voor sommige sectoren zoals de voedings- of farmaceutische sector voegen we speciale (voedingsgekeurde) coatings toe voor de hygiëne. Wanneer u uw herwikkelde elektromotor komt ophalen of wanneer wij hem leveren en plaatsen, ziet hij er weer helemaal proper en nieuw uit.

Snelle service en garantie

Bij Lambregt staan we bekend om onze snelle en goede service. We helpen u steeds zo snel mogelijk en staan altijd voor iedereen klaar. Dringende herstellingen voeren we meteen uit om de hinder voor u en uw bedrijf te beperken. Daarnaast zijn we er ook voor u met advies over onze producten en oplossingen voor uw technische uitdagingen.

U krijgt van ons 6 maanden garantie op uw herwikkelde motor. Wanneer u een probleem ervaart, kunt u ons steeds bereiken via telefoon of mail.

Laat uw elektromotor reviseren of herwikkelen bij Lambregt

Specialist in herwikkelen van alle soorten elektromotoren en alternatoren.